Condiții generale de vânzare

Prezentul document reglementeaza utilizarea procedurii de vanzare aplicabila pe http://www.Evrikaaa.ro, (numit, in continuare, „Site”) pentru toate serviciile si produsele oferite, prin intermediul acestui Site (numite, in continuare, „Servicii”) de catre Evrika Publishing S.R.L. (numit, in continuare, „Evrikaaa”, „noi”, „noastra”) utilizatorului care acceseaza Site-ul.

Prezentul document se completeaza cu Termeni si conditii si cu Protectia datelor personale, care fac parte integranta din acesta si pe care te rugam sa le consulti.

1. INREGISTRAREA

2. INCHEIREA CONTRACTULUI

3. ACHIZITIA

4. MODALITATEA DE PLATA

5. MODALITATEA DE LIVRARE SI COSTURILE DE EXPEDIERE

6. GARANTII

7. DREPTUL DE DENUNTARE UNILATERALA

8. RECLAMATII

9. RESPONSABILITATEA TERTILOR

10. DISPUTE

1. INREGISTRAREA

Pentru a putea efectua achizitii pe www.Evrikaaa.ro, inregistrarea nu este obligatorie. Daca doresti sa iti creezi un cont de utilizator si sa beneficiezi de toate avantajele si facilitatile pe care ti le punem la dispozitie, o poti face accesand link-ul „Creeaza cont”. Link-ul te va conduce in pagina de inregistrare unde ti se va cere sa completezi datele cele de necesare autentificarii.

Pentru a putea face confirmarea inregistrarii este nevoie ca la inregistrare sa declari o adresa valida de e-mail.

Te rugam sa introduci date reale de identificare. In functie de aceste date se va emite factura si se va efectua livrarea comenzilor tale.

Prelucrarea datelor tale personale se va face in conformitate cu Politica noastra de confidentialitate, pe care te invitam sa o consulti.

In cadrul procedurii de achizitie, te obligi:

1) sa furnizezi date adevarate, exacte si complete despre tine, adresa de facturare si de livrare, asa cum este specificat in formularul de înregistrare;

2) sa mentii sau sa actualizezi datele de înregistrare, ori de cate ori intervine vreo schimbare.

2. INCHEIREA CONTRACTULUI

Contractele incheiate cu Evrikaaa.ro prin intermediul acestui Site vor fi reglementatate, dupa caz, de O.G. nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, Legea nr. 51/2003 pentru aprobarea O.G. nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, Legea nr. 148/2000 privind publicitatea, Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic si normele de drept comun incidente.

Contractul stipulat intre Evrikaaa.ro si Client se va considera incheiat in momentul in care comanda facuta de Client – cu respectarea procedurii de achizitie indicata pe Site – a ajuns la cunostiinta noastra, in principiu dupa apasarea butonului “Trimite comanda” existent in pagina “Cosul meu de cumparaturi”.

Comanda facuta de catre Client prin intermediul Site-ului va fi considerata obligatorie pentru Evrikaaa.ro doar daca intreaga procedura de achizitie a fost completata corect, fara evidentierea niciunui mesaj de eroare din partea Site-ului. In cazul in care Clientul a ales drept modalitate de plata „plata prin card”, va fi necesara si confirmarea debitarii contului tau de catre societatea bancara. Evrikaaa.ro nu raspunde de disfunctionalitatile ce depind de alti operatori.

De asemenea, comanda facuta de catre Client se considera obligatorie pentru acesta din momentul in care procedura de achizitie a fost incheiata.

Prin efectuarea si trimiterea comenzii, Clientul recunoaste si declara ca a luat cunostiinta de toate indicatiile furnizate in timpul procedurii de achizitie si ca accepta integral prezentul document.

Atentie!Clientul care, cu rea-credinta, refuza sa ridice si sa achite comanda facuta, este obligat sa suporte contravaloarea cheltuielilor de ambalare si expediere a comenzii efectuate si neonorate si da dreptul Evrikaaa.ro sa considere contractul de achizitie reziliat de drept.

3. ACHIZITIA

Clientul va putea achizitiona doar produsele existente pe stoc la momentul efectuarii comenzii, asa cum acestea sunt descrise in Site. Toate produsele disponibile pe Site (carti, reviste, abonamente etc.) pot fi achizitionate atat on-line, cat si prin telefon, fax sau e-mail.

Atentie! Doar comenzile efectuate pe Site beneficiaza de reducerile indicate.

Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are caracter informativ si reprezinta intrarea in faza de procesare a acesteia. Statusul comenzii se poate vedea in contul clientului, daca aceasta figureaza cu “Inregistrata”, atunci comanda a fost acceptata.

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator. Pentru motive justificate Evrikaaa.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Evrikaaa.ro. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Evrikaaa.RO, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate. 

Comunicarea de confirmare va contine codul tau de client, data si ora efectuarii comenzii, indicarea produselor achizitionate, valoarea acestora, cheltuielile de livrare, datele funizate de tine pentru facturare si pentru livrare, modalitatea de plata si de livrare aleasa, valoarea totala a comenzii, rabatul acordat si totalul comenzii. 

Atentie! Clientul isi asuma intreaga responsabilitate in situatia in care comunica Evrikaaa.ro o adresa de e-mail necorespunzatoare sau falsa. Acest fapt exonereaza Evrikaaa.ro de raspundere, iar contractul de achizitie se considera valabil incheiat. 

Clientul are obligatia sa verifice corectitudinea datelor continute in comunicarea de confirmare si sa ne semnaleze imediat orice erori sau omisiuni.

In cazul in care Clientul nu onoreaza comanda facuta sau in cazul in care nu ne instiinteaza in termen de 12 ore de la data efectuarii comenzii asupra imposibilitatii onorarii acesteia, ne rezervam dreptul sa solicitam Clientului plata in avans a ulterioarelor comenzi. Prin aplicarea acestei masuri, Clientul nu va pierde calitatea de membru pe care deja a dobandit-o.

4. MODALITATEA DE PLATA

a) Card de credit

In cazul efectuarii platii prin aceasta modalitate, societatea bancara va emite ordinul de debitare a contului tau pentru valoarea comenzii efectuate.

Toate platile on-line efectuate de tine vor fi procesate de EuPlatesc.ro, prin intermediul unui sistem securizat PayU, ce iti ofera deplina confidentialitate si siguranta.

In cazul platii on-line cu cardul, datele tale vor fi procesate exclusiv de EuPlatesc.ro, titularul cardului de credit furnizand propriile date direct societatii EuPlatesc.ro.

Procedura: In cazul platilor prin card se solicita introducerea datelor de card. Aceasta se face direct in ecrane aflate in gestiunea sistemelor bancare, solutia Evolved Ecommerce fiind certificata in sistemul Visa si MasterCard 3-D Secure. Detaliile de card nu sunt accesibile nici societatii EuPlatesc.ro nici Evrikaaa.ro. Banca emitenta a cardului va autoriza sau nu tranzactia.

Dupa autorizarea tranzactiei de catre banca (in sistem Secure), Evolved Ecommerce aplica automat filtrele proprii Antifrauda, autorizand final tranzactia. In aceasta situatie comerciantul este notificat prin e-mail sau in sistem IPN si isi va organiza in mod corespunzator livrarea. De asemenea, cumparatorul este notificat prin e-mail despre aceasta.

In cazul anularii comenzii, se va anula si debitarea contului tau. Termenul in care se va produce efectiv anularea debitarii, depinde in exclusiv de societatea bancara. Nici Evrikaaa.ro, nici EuPlatesc.ro nu vor putea fi facute responsabile pentru eventuale daune, directe sau indirecte, produse de eventuala intarziere a anularii debitarii contului tau de catre societatea bancara.

Evrikaaa.ro nu ia cunostiinta si nu stocheaza, in niciun moment din cadrul procedurii de comanda cu plata online, datele referitoare la cardul de credit al Clientului. Aceste date nu sunt pastrate in arhivele informatice ale Evrikaaa.ro. In niciun caz nici Evrikaaa.ro, nici EuPlatesc.ro nu vor putea fi facute responsabile pentru eventuala folosire neautorizata a cartii de credit din partea tertilor.

In urma tranzactionarii, ti se va debita doar suma totala de plata confirmata de tine.

b) Ramburs 

Modalitatea de plata ramburs este subiectul limitelor indicate in procedura de achizitie de pe site. 

Alegand acesta optiune de plata, vei plati direct curierului sau oficiului postal care iti va inmana coletul, in functie de modalitatea de expeditie aleasa. 

Suma platita in numerar la livrarea coletului trebuie sa corespunda cu suma totala de plata a comenzii tale, atfel cum rezulta din factura si din e-mail-ul de confirmare a comenzii tale trimis de Evrikaaa.ro la adresa de posta electronica cu care ati subscris in acest sens. 

c) Transfer bancar 

Dedicata in special persoanelor juridice, plata prin transfer bancar se va putea face la urmatoarele date: 

Evrika Publishing S.R.L. 

Sediu: Bucuresti Sectorul 6, B-dul IULIU MANIU, Nr. 7, CORP C, PARTER, SPATIUL B2, Cod postal 61072

Registrul Comertului nr. J40/6709/2012 

CUI: RO30302523 

DEPARTAMENT VANZARI

Tel: 021.312.22.21

Mobil: 0733.673.555

Fax: 021.317.03.30

E-mail: comenzi [at] Evrikaaa.ro 

Transferul bancar va trebui sa fie efectuat in termen de trei zile lucratoare de la primirea unui e-mail sau fax din partea Evrikaaa.ro. Clientul va trebui apoi sa trimita catre Evrikaaa.ro o copie a transferului bancar la urmatorul numar de fax: 021.317.03.30 Ordinul de plata trebuie sa fie semnat si stampilat. Debitarea sumei in contul Evrikaaa.ro se va face in termen de circa patru zile lucratoare, in functie de politica fiecarei banci in parte. Odata confirmat transferul, expedierea coletului se va face in termen de 12 ore. 

In functie de relatia fiecarui client cu Evrikaaa.ro, expedierea coletului se va putea face si din momentul primirii ordinului de plata. 

In situatia in care transferul nu s-a efectuat in termen de sapte zile lucratoare de la primirea facturii proforme, comanda se considera anulata. 

5. MODALITATEA DE LIVRARE SI COSTURILE DE EXPEDIERE

a) Livrarea

Se face numai pe teritoriul Romaniei, prin intermediul serviciilor de curierat rapid sau al Postei Romane.

Modalitatea de livrare va putea fi aleasa de tine, independent de valoarea comenzii. Pentru comenzile a caror valoare nu se incadreaza in pragurile de mai jos, tu suporti cheltuielile de expediere.

Livrarea se face in urmatoarea zi lucratoare efectuarii comenzii. Comenzile efectuate vineri, sambata si duminica se vor livra luni. Comenzile efectuate in sarbatorile legale se vor livra in prima zi lucratoare imediat urmatoare.

b)

Costurile de expediere vor fi suportate dupa cum urmeaza:

A. In Bucuresti:

Livrarea se va face prin firma de curierat Bookurier. Tariful de expediere este de 10 lei/colet. Pentru comenzi mai mari de 200 lei, expedierea comenzii tale se va face gratuit.

B. In tara:

• Livrarea se poate face prin curier rapid cu DPD Curier, tariful de expediere fiind de 15 lei/colet. Pentru comenzi mai mari de 300 lei, expedierea comenzii tale se va face gratuit.

• Livrarea se poate face prin Posta Romana, tariful de expediere fiind de 15 lei/colet. Pentru comenzi mai mari de 300 lei, expedierea comenzii tale se va face gratuit.

Important! In cazul in care nu onorezi comanda facuta sau in cazul in care nu ne instiintezi in termen de 6 ore de la data efectuarii comenzii asupra imposibilitatii onorarii acesteia, ne rezervam dreptul sa iti solicitam plata in avans a viitoarelor tale comenzi.

Te informam ca prin aplicarea acestei masuri nu vei pierde calitatea de membru pe care deja ai dobandit-o.

Pot exista si cazuri rare, independente de noi, cand durata expedierii prin curier rapid poate depasi 48 ore, dar nu mai mult de 60 ore.

Pentru comenzi mai mari de 300 lei, expedierea comenzii tale se va face prin „Posta Romana”, durata expedierii fiind de 3-6 zile lucratoare de la data livrarii. Vei fi instiintat printr-un aviz postal sa te prezinti la cel mai apropiat oficiu postal pentru a plati si ridica comanda efectuata. 

Atentie! Te informam ca, in situatia in care au trecut 5 zile de la efectuarea comenzii si nu ai primit avizul postal, poti merge la oficiul postal de care apartine adresa de livrare pe care ai introdus-o in formularul de comanda pentru a ridica comanda ta.

Atentie! In cazul in care nu onorezi comanda facuta sau in cazul in care nu ne instiintezi in termen de 12 ore de la data efectuarii comenzii asupra imposibilitatii onorarii acesteia, ne rezervam dreptul sa iti solicitam plata in avans a viitoarelor tale comenzi.

Te informam ca prin aplicarea acestei masuri nu vei pierde calitatea de membru pe care deja ai dobandit-o.

6. GARANTII 

Produsele vandute de Evrikaaa.ro sunt insotite de garantia legala a producatorului. 

Produsele neconforme, care prezinta defecte de fabricatie, vor fi substiuite fara nici un cost pentru Client. 

7. DREPTUL DE DENUNTARE UNILATERALA

Conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11.06.2014) Aveti dreptul de a renunta unilateral la produsele achizitionate, in termen de 14 zile calendaristice si se aplica doar produselor achizitionate la distanta de pe site-ul www.Evrikaaa.ro. 

In mod obligatoriu, in cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala, consumatorul trebuie sa trimita catre libraria Evrikaaa.ro o notificare scrisa inainte de expirarea termenului de 14 zile indicat in paragraful anterior. Notificarea se poate trimite atat la adresa noastra de e-mail comenzi[at]Evrikaaa.ro, cat si la adresa noastra fizica de contact, folosint formularul de AICI. Va informam ca in cazul neexercitarii dreptului de denuntare unilaterala in termenul legal, nu veti mai putea renunta la produsele achizitionate.

Plata returnarii pachetului revine clientului, urmand ca Evrika Publishing S.R.L. sa restituie clientului contravaloarea produselor returnate, dupa ce constata ca acestea sunt in starea in care au fost expediate.

Livrarea produselor aflate in precomanda depinde in mod exclusiv de disponibilitatea stocului.

In mod obligatoriu, produsele vor fi returnate de catre consumator prin aceeasi modalitate de livrare folosita pentru comanda lor (curier rapid sau posta). Cheltuielile ocazionate cu returnarea produselor vor fi suportate de catre consumator.

In cazul acceptarii produselor returnate, rambursarea contravalorii acestora se va face in cel mult 30 (treizeci) de zile de la primirea produselor de catre Evrikaaa.ro.

8. RECLAMATII 

Orice eventuala reclamatie va trebui trimisa la adresa de posta electronica suport[at]Evrikaaa.ro sau scriindu-ne la Evrika Publishing S.R.L., Bucuresti Sectorul 6, B-dul IULIU MANIU, Nr. 7, CORP C, PARTER, SPATIUL B2, Cod postal 61072

9. RESPONSABILITATEA TERTILOR 

Evrikaaa.ro nu este responsabil de activitatea tertilor ce, in calitate de auxiliari autonomi, intervin in gestionarea sau efectuarea operatiunilor de plati, de livrare a produselor sau orice alta operatiune conexa executarii contractelor incheiate prin intermediul Site-ului. 

10. DISPUTE 

Prezentul acord va fi interpretat si guvernat de legea romana in vigoare. Rezolvarea oricaror controverse derivate sau in legatura cu prezentul acord sau, in orice mod, referitoare la Site si la Produse, se va face pe cale amiabila. Aceasta nu inlatura competenta instantelor romane de drept comun. 

Orice notificare catre Evrikaaa.ro trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei sau al faxului, la adresa mentionata in prezentul document.

Ramburs

Pe langa modalitatea de plata online, poti alege sa platesti comanda ta la primirea coletului, in numerar.

Alegand plata ramburs, vei achita direct curierului sau oficiului postal care iti va inmana coletul, in functie de modalitatea de livrare aleasa.

Suma platita in numerar la livrarea coletului trebuie sa corespunda cu suma totala de plata a comenzii tale, atfel cum rezulta din factura si din e-mail-ul de confirmare a comenzii tale trimis de Evrikaaa.ro la adresa de posta electronica pe care ne-ai indicat-o.

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 redactia@evrikapublishing.ro
Facebook