Evrikaaa.ro

Lansarea volumului „The Final Lockdown” a adunat reprezentanți de seamă ai rock-ului românesc din Capitala Moldovei

Primul jurnal colectiv al pandemiei, „The Final Lockdown”, a fost lansat într-o atmosferă rock și în prezența unor reprezentanți de seamă din metalul românesc, operă și sport. Evenimentul a avut loc joi, 2 septembrie, de la ora 19:00, la librăria Cărturești Palas Mall Iași.

Cartea publicată la Evrika Publishing de Cristi I. Popescu reunește 16 interviuri de colecție, care restituie prin dialog perioada de captivitate a mișcării rock din România, din timpul lockdown-ului cauzat de pandemia de coronavirus.

„ROCK ÎN STARE DE URGENŢĂ – #PodcastDinIzolare” a apărut în aprilie 2020 ca un proiect media independent, menit să surprindă comunitatea creatorilor români în plină realitate a izolării. „Deși formatul anunța, inițial, doar un podcast, ulterior am simţit nevoia ca interviurile filmate și difuzate parțial să se regăsească integral și într-o carte. «The Final Lockdown» întregește, astfel, tabloul dialogurilor purtate în carantină precum un puzzle uriaș, care oferă o nouă dimensiune speranței generale că, în curând, creatorii vor reveni pe scenă”, a declarat autorul.

„Rolul cel mai important al cărții este de fereastră către orizontul artiștilor din România. Interviurile sunt ca niște mici romane ancorate în realitatea perioadei ciudate și tulburi a pandemiei. Cartea asta ar trebui să ajungă la prietenii voștri, la cei care pot și trebuie să vadă lumea artiștilor dincolo de aparențe”, a menționat Florin Țibu „Crivăț”, cantautor al trupei BUCOVINA, unul dintre invitații speciali ai ceremoniei de lansare a cărții.

Manuel Giugula, dirijor al Corului Operei Naționale Române din Iași, a spus despre autorul Cristi I. Popescu că este „alături de scena românească, de muzică, este întruchiparea cuvântului prietenie”: „Pandemia ne-a făcut cel mai mult să suferim pe noi, cei din mediul artistic. Fără public, meseria noastră devine inutilă. Spectacolele online nu au același farmec. Îl felicit pe Cristi pentru că a avut bunăvoința și răbdarea de a vorbi cu atâția artiști și a dat dovadă de o latură psihologică de care toți avem nevoie. Cel mai bun psiholog este prietenul care îți stă alături”, a declarat Giugula.

Referindu-se la volumul „The Final Lockdown”, Laurențiu Mandu, jurnalist și pilot de raliu, a punctat că este o modalitate foarte bună pentru public de a vedea lumea artiștilor dincolo de scenă. „Asta este important pentru mulți. Îl felicit pe Cristi pentru idee și aștept să văd ce va mai publica”, a conchis Mandu.

„Pandemia m-a ajutat săînțeleg ce este important pentru mine în viață. Am trecut cu greu peste izolare. Aceste interviuri m-au conectat la realitatea altora, m-au făcut săînțeleg și ce simt alți oameni într-o situație similară. Am înțeles experiența personală a unor oameni pe care îi admir”, a declarat Vlad Răducanu, pilot de raliu, un alt invitat special al ceremoniei de lansare a cărții „The Final Lockdown”. 

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 redactia@evrikapublishing.ro
Facebook