[CUM A FOST] Conferința „Cum ne recuperăm mintea și sufletul pierdute?”

13 iunie
[CUM A FOST] Conferința „Cum ne recuperăm mintea și sufletul pierdute?”

Într-o zi însorită de vineri, 31 mai 2024, Cafeneaua Literară din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest a devenit un sanctuar al introspecției și auto-descoperirii. Editura Evrika a avut plăcerea de a găzdui conferința „Cum ne recuperăm mintea și sufletul pierdute?”, susținută de dr. Ana-Maria Ducuță, alături de Profira Muntean și Raluca Muntean. În deschiderea evenimentului, Ana-Maria Ducuță a captivat audiența cu un discurs plin de căldură și înțelepciune. Într-o lume care valorizează adesea aparențele și superficialitatea, aceasta a oferit o perspectivă inspirațională asupra menținerii autenticității și bunătății sufletului. În cadrul conferinței aceasta a subliniat importanța educării părții bune din noi, în ciuda existenței instinctelor noastre întunecate și animalice.

„Și atunci, într-o societate care nu încurajează adevărul și care încurajează doar aparențele și superficialitatea, cum faci să menții acest suflet? Și răspunsul meu, dacă se poate sau nu să fim adevărați, dacă se poate sau nu să fim buni, eu îl am în fiecare secundă în mama, care pentru mine a fost începutul următoarei ipoteze. Dacă într-o ființă umană, pe care eu o văd cu ochii mei, poate să existe atât de multă bunătate, poate să existe atât de multă putere, înseamnă că ființa umană nu a fost făcută să fie înfrântă, să fie egoistă și să fie rea. Există în noi, da, și această parte întunecată. Și există în noi, sigur, și aceste instincte absolut animalice. Dar în aceleași timp, partea cea bună, pe care noi putem să o educăm, poate reuși să sincronizeze toate celelalte părți. Dar pentru asta este nevoie de muncă. Și acum, această muncă nu este ceva ce tu faci pe o perioadă limitată de timp. Este ceva care trebuie să se întâmple continuu în trăirea ta. Nu contează vârta ta, nu contează anii tăi de studiu, nu contează ce ai învățat tu despre viață. Și trebuie, la finalul zilei, când este cel mai greu, să fii cel mai recunoscător că tu poți să ai această experiență”, a declarat dr. Ana-Maria Ducuță.

Într-un discurs emoționant și plin de înțelepciune, Profira Muntean a adus în prim-plan ideea că viața noastră fizică este doar o parte a existenței noastre totale. Aceasta a împărtășit experiențele sale personale de pierdere și suferință, subliniind că aceste evenimente dureroase sunt, de fapt, lecții prețioase. Acceptându-le și înțelegând că suntem doar în trecere prin această realitate, a reușit să transforme durerea în înțelepciune și să îi ajute pe alții să facă același lucru. Această perspectivă a fost centrală în discuțiile sale, evidențiind că bolile fizice sunt adesea manifestări ale problemelor sufletului și că fiecare gând și emoție ne influențează starea de sănătate. Mesajul său profund a rezonat cu mulți dintre participanți, oferindu-le o nouă înțelegere a vieții și a suferinței.

„În momentul în care începi să crezi că ești doar aici și că doar ce se vede este viața, atunci te lovești foarte tare de ceea ce se întâmplă aici. Când înțelegi că nu este tot aici, ci venim și plecăm, atunci tot ceea ce ți se întâmplă aici, reușești să primești ca pe bucurie, ca pe o lecție, să mulțumești pentru toată durerea. Când am putut să fac acest lucru, să mulțumesc Universului pentru moartea mamei, să mulțumesc Universului pentru a doua moarte importantă, și anume a tatălui, să mulțumesc Universului când am plecat de tăticul Anei și la 22 de ani eram de mână cu un copil, în această realitate unde nu era mama, nu era tata, nu era soț, nu era nimeni care să vină să mă susțină, dar cine era? Era această realitate pe care eu, la un moment dat, am cunoscut-o și am înțeles că noi suntem în trecere, în vizită, în aceste corpuri, prin aceste locuri, și că ceea ce aici contează numai dacă noi lăsăm să se întâmple și în interior dezastru. Când am înțeles că nu există moarte, și că tot ce experimentăm sunt numai lecții, atunci am putut să predau și fetelor mele, am putut să scriem despre lucrurile astea și am putut și să ajut pe oamenii care au trecut și trec prin probleme de sănătate, pentru că problemele corpului fizic sunt de fapt problemele sufletului. Tot ce mi s-a întâmplat la nivelul sufletului, toate neacceptările, toate neiubirile, ele se transformă în boală. Fiecare atom din interiorul acestui corp energetic ne aude, e viu. Fiecare celulă recepționează tot ce gândim”, a afirmat Profira Muntean în cadrul evenimentului.

După conferință, atenția s-a mutat către o sesiune de autografe, unde dr. Ana-Maria Ducuță a întâmpinat fiecare cititor cu zâmbetul pe buze și o vorbă bună. Coada pentru autografe a fost impresionantă, dar răbdarea și entuziasmul celor prezenți au transformat acest moment într-o continuare naturală a evenimentului. Fiecare autograf a fost personalizat, oferind participanților o amintire prețioasă de la acest eveniment special. Puteți viziona aici înregistrarea integrală a evenimentului:

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 redactia@evrikapublishing.ro
Facebook