Istoria culturii si literaturii universale pentru copii

35,00 lei

Produsul a fost adăugat in lista de Favorite
Please login to continue
Categorie: Cod: 13193Autor: Paul MagheruData apariție: 11-05-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

„In afara de bunatate, adevarata și cea mai de seama podoaba a sufletului socot ca este la oricine dragostea de carte”. 

(Baldassare Castiglione, Curteanul)

 

Istoria culturii și literaturii universale pentru copii s-a structurat de la sine in 11 capitole, cate curente artistice s-au succedat in evoluția lor istorica din antichitate pana azi. Dintr-un posibil, obișnuit indice de nume nu credem ca ar lipsi niciunul dintre cei mai importanți scriitori ai lumii, recomandați de programele și manualele școlare pentru invațamantul primar și gimnazial. (Din Cuvant inainte). 

O asemenea carte n-ar trebui sa lipseasca de pe rafturile niciunei biblioteci personale sau publice, unde iși poate gasi locul potrivit, ca un fel de enciclopedie ambulanta de istorie a culturii și   literaturii  universale pentru copii. (Din Postfața).

 

 

„Istoria culturii și literaturii universale pentru copii” este o lucrare accesibila mai ales copiilor, insa fara a se limita, ca adresabilitate, la aceștia; structurata in 11 capitole, fiecare corespunzand curentelor literare esențiale pentru studiu și relevante in context socio-cultural și literar, dar și in unul care pune in prim-plan diversele metode de evaluare și examinare a cunoștințelor copiilor din sistemele de invațamant de stat din zilele noastre – insa, cu siguranța, nu doar in acest cadru iși dovedește utilitatea o carte precum Istoria culturii și literaturii universale.

Capitolele, in numar de 11, cum spuneam anterior, difera daca ne referim la dimensiune – s-a dorit nu o simetrie perfecta și vizuala, ci s-a urmarit acordarea spațiului necesar de manifestare și explicare pentru aceste curente in funcție de imparțirea in genuri, specii, subspecii, autori și alte personalitați importante pentru curentul in cauza, ba chiar in arii geografice relevante și, nu in cele din urma, pe țari ca exponente ale locurilor unde s-au nascut sau au inflorit curentele literare majore. De asemenea, contextul social-istoric in care sunt puse acestea este de un real ajutor cititorului – fie ca afla pentru prima oara aceste detalii, fie ca doar le recapituleaza facand apel la memorie – pentru ca astfel se poate explica mai logic și se poate reține modul in care viața de zi cu zi a unei cetați (in accepțiunea extrem de larga a termenului) poate și influențeaza ce se scrie și cum se face asta, ba chiar viața scriitorilor, modul lor de supunere sau revolta fața de conducere și norme sau legi scrise ori nescrise și așa mai departe.

Istoria culturii și literaturii universale pentru copii este varianta comprimata și explicata cat de succint s-a putut a lumii inconjuratoare in toata complexitatea acesteia: de la cuvantul scris și odata cu el, odata cu istoriile pe care le recladește și le duce mai departe, se consolideaza și Istoria. Iar din ea se succed consecințele evidente, rasfrante asupra culturii și literaturii – acestea ajungand sa poata fi identificate cu ușurința, in termeni de curente și specii, dupa elementele-cheie prezente, dupa maniera scriitoriceasca, dupa preocupari și morala.

Anca Zaharia

Informații suplimentare

Titlu

Istoria culturii si literaturii universale pentru copii

Preț

35,00

ISBN

978-606-95129-8-2

Format

A5

Pagini

262

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istoria culturii si literaturii universale pentru copii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 redactia@evrikapublishing.ro
Facebook

    Compare products