Ghidul de buzunar pentru parinti: sfaturi utile

32,00 lei

Produsul a fost adăugat in lista de Favorite
Please login to continue
Categorie: Cod: 12904Autor: Zinaida SoroceanuData apariție: 15-01-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Despre carte

Orice acțiune a adulților care are un impact asupra copilului nu este lipsita de o rezonanța psihica in individualitatea sa. Aceasta persista in timp și condiționeaza alte manifestari observabile la copil. Orice acțiune educaționala izvoraște dintr-un concept pedagogic al adultului sau din ideea, ca influența pe care o exercita asupra copilului este pozitiva și duce neaparat la efectul scontat.

Erorile comise de adulți in procesul educațional sunt urmare a unor principii ce nu corespund unor rigori impuse de acest proces: de la idei greșite, prejudecați ori o mentalitate invechita, pana la un modernism prost ințeles.

Greșelile „educaționale” ale adulților pot fi lesne observate in evoluția ulterioara a copilului: de la situații de eșec școlar și social, conflicte cu cei din jur, insatisfacții pe diverse planuri, multiple dificultați de adaptare sociala la un mediu schimbator, la sentimente de singuratate, timiditate etc, pana la depresii, nevroze și alte tulburari psihice grave.

O modalitate eficienta de prevenire a acestor efecte nedorite este o informare corecta și la timp a parinților, extinsa atat asupra aspectelor importante referitoare la dezvoltarea normala a copilului, cat și asupra atitudinilor corespunzatoare care sunt cultivate acestuia. In mod evident, parinții au nevoie de cunoștințe și competențe cu privire la particularitațile de varsta ale copilului, lumea lui interioara, așteptarile, conținutul, caracterul influențelor și acțiunilor intreprinse cu succes. (Zinaida Soroceanu)

 

Despre autor

Expert in educație și comunicare relaționala, Fondator la „Școala Parinților”, mama cu trei copii.

Informații suplimentare

Titlu

Ghidul de buzunar pentru parinti: sfaturi utile

Preț

32,00

ISBN

978-606-95129-0-6

Format

A5

Pagini

112

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ghidul de buzunar pentru parinti: sfaturi utile”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 redactia@evrikapublishing.ro
Facebook

    Compare products