Ghidul de buzunar pentru parinti: sfaturi utile

28,80 lei

Categorie: Cod: 12904Autor: Zinaida SoroceanuData apariție: 15-01-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Despre carte

Orice acțiune a adulților care are un impact asupra copilului nu este lipsită de o rezonanță psihică în individualitatea sa. Aceasta persistă în timp și condiționează alte manifestări observabile la copil. Orice acțiune educațională izvorăște dintr-un concept pedagogic al adultului sau din ideea, că influența pe care o exercită asupra copilului este pozitivă și duce neapărat la efectul scontat.

Erorile comise de adulți în procesul educațional sunt urmare a unor principii ce nu corespund unor rigori impuse de acest proces: de la idei greșite, prejudecăți ori o mentalitate învechită, până la un modernism prost înțeles.

Greșelile „educaționale” ale adulților pot fi lesne observate în evoluția ulterioară a copilului: de la situații de eșec școlar și social, conflicte cu cei din jur, insatisfacții pe diverse planuri, multiple dificultăți de adaptare socială la un mediu schimbător, la sentimente de singurătate, timiditate etc, până la depresii, nevroze și alte tulburări psihice grave.

O modalitate eficientă de prevenire a acestor efecte nedorite este o informare corectă și la timp a părinților, extinsă atât asupra aspectelor importante referitoare la dezvoltarea normală a copilului, cât și asupra atitudinilor corespunzătoare care sunt cultivate acestuia. În mod evident, părinții au nevoie de cunoștințe și competențe cu privire la particularitățile de vârstă ale copilului, lumea lui interioară, așteptările, conținutul, caracterul influențelor și acțiunilor întreprinse cu succes. (Zinaida Soroceanu)

 

Despre autor

Expert în educație și comunicare relațională, Fondator la „Școala Părinților”, mamă cu trei copii.

Informații suplimentare

Titlu

Ghidul de buzunar pentru parinti: sfaturi utile

Preț

32,00

ISBN

978-606-95129-0-6

Format

A5

Pagini

112

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ghidul de buzunar pentru parinti: sfaturi utile”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 redactia@evrikapublishing.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZI DE PESTE 300 RON