Popescu Alin

Am fost întotdeauna fascinat de operele science fiction care creionau lumi și perspective noi. Doar că, privind realitatea în față, mi-a fost mereu evident faptul că nu voi putea scrie capodopere precum „Fundația” lui Asimov ori „Dune”, al lui Frank Herbert. În schimb, pentru că am lucrat cu legi, reguli și linii de cod mai toată viața mea de adult, nu mi s-a părut o idee rea să încerc să desenez lumea de mâine, așa cum am văzut-o și simțit-o eu în proiectele pe care le-am analizat ori la oamenii cu care am discutat de-a lungul timpului.

Mai întâi, am fost avocatul specializat în tehnologie. Era imediat după 2000, când mulți mă priveau ca pe un om nebun. Și nebunia m-a purtat, apoi, în aventuri interesante de-a lungul vieții profesionale. Am lucrat pentru companii mici și companii mari, pentru furnizori de tehnologie și creatori de lumi digitale. M-am intersectat și am mers, o vreme, alături de compania la care îmi dorisem întotdeauna să lucrez. Și m-am bucurat de fiecare zi cât am învățat lucruri alături de creatorul internetului de astăzi.

A venit, ani mai târziu, și vremea când am decis că singurul drum de urmat e să dezvolt, la rândul meu, o afacere digitală. Și a urmat o altă aventură, cu alte episoade, în care lumea s-a cutremurat de multe ori. În tot acest timp, am ascultat ce-mi spun oamenii care lucrau cu cod, dispozitive, circuite integrate și multe alte lucruri nemaivăzute. Le-am înțeles speranțele, idealurile și fricile. Le-am adoptat, pe unele dintre ele.Am fost întotdeauna fascinat de operele science fiction care creionau lumi și perspective noi. Doar că, privind realitatea în față, mi-a fost mereu evident faptul că nu voi putea scrie capodopere precum „Fundația” lui Asimov ori „Dune”, al lui Frank Herbert. În schimb, pentru că am lucrat cu legi, reguli și linii de cod mai toată viața mea de adult, nu mi s-a părut o idee rea să încerc să desenez lumea de mâine, așa cum am văzut-o și simțit-o eu în proiectele pe care le-am analizat ori la oamenii cu care am discutat de-a lungul timpului. Mai întâi, am fost avocatul specializat în tehnologie. Era imediat după 2000, când mulți mă priveau ca pe un om nebun. Și nebunia m-a purtat, apoi, în aventuri interesante de-a lungul vieții profesionale. Am lucrat pentru companii mici și companii mari, pentru furnizori de tehnologie și creatori de lumi digitale. M-am intersectat și am mers, o vreme, alături de compania la care îmi dorisem întotdeauna să lucrez. Și m-am bucurat de fiecare zi cât am învățat lucruri alături de creatorul internetului de astăzi. A venit, ani mai târziu, și vremea când am decis că singurul drum de urmat e să dezvolt, la rândul meu, o afacere digitală. Și a urmat o altă aventură, cu alte episoade, în care lumea s-a cutremurat de multe ori. În tot acest timp, am ascultat ce-mi spun oamenii care lucrau cu cod, dispozitive, circuite integrate și multe alte lucruri nemaivăzute. Le-am înțeles speranțele, idealurile și fricile. Le-am adoptat, pe unele dintre ele.

Afișez singurul rezultat

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu 0733 673 555 redactia@evrikapublishing.ro
Facebook

    Compare products